Power Walking

Powerwalking is conditioneel wandelen. Bij powerwalking ligt het tempo hoger dan bij gewoon wandelen maar lager dan bij hardlopen. Met een tempo van rond de 6 à 7 kilometer kun je een goede conditie opbouwen. Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet van de voet zijn vele spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergoot. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel 500 calorieën per uur.
  • Power Walken in de buitenlucht
  • 1 training per week, het hele jaar door
  • Conditie opbouwen
  • Gediplomeerden en gecertificeerde trainers
  • Afwisselende trainingslocaties, op de baan, de weg en op locatie

Interesse?

Meld u aan!

> AANMELDEN

Algemene informatie

We trainen op dinsdagavond, aanvang 19:30 uur. We starten de training standaard met een warming-up en eindigen de training ook altijd met een cooling-down. Na de warming-up wordt de groep in 2 groepen verdeeld, de powerwalk groep en de powerwalktop groep. Bij deze laatste groep ligt het tempo hoger.

Materiaal

Om deel te nemen aan de training heb je geen speciale materialen nodig. We raden je wel aan om kleding te dragen waar je vrij in kan bewegen maar die ook ademend is. Als schoeisel adviseren wij je comfortabele schoenen te dragen, zoals hardloopschoenen.

Powerwalking kan een goede oplossing zijn voor mensen die op een natuurlijke manier hun gezondheid willen verbeteren en weer fit willen worden.

Locatie

FC Oudewater, Waardsedijk 213-C.

Al onze trainers zijn gediplomeerd.

Woordje van de trainster

Nadat ik mijn doel, een 10km loop had gerealiseerd, had ik geen doel meer maar ik wilde wel blijven lopen en zo ben ik Logo terecht gekomen. Ik train altijd op zaterdagochtend, natuurlijk voor mijn conditie maar zeker ook voor de gezelligheid.

In mei 2017 ben ik begonnen met powerwalktraining geven, hiervoor heb ik mijn diploma bewust hardlopen gehaald. Later dat jaar ben ik ook hardlooptrainingen gaan geven.

Het leuke aan training geven is zorgen dat mensen meer uit zich zelf halen dan ze dachten te kunnen. Ik vind het leuk om de training net even anders te doen dan een ander. Maar mijn favoriet is toch wel een wat bootcamp-achtige oefeningen te verwerken in de training.

Zie ik je een keer bij een van mijn trainingen?
Wendy
Trainerscoördinator van de nordic walkers
Aanmeld formulier downloaden

Trainingsdagen en Tijden

Dinsdagavond 19.30 – 20.45 uur

Enthousiast geworden? Je bent van harte welkom bij Loopgroep Oudewater

Training : Dinsdagavond 19:30-20:45 uur, verzamelplaats : FC Oudewater