Hardlopen

De club voor gezelligheidslopers, fitlopers, evenementenlopers en prestatielopers.
Lopen doe je vooral individueel maar bij ons ook in groepsverband. Of je nu traint voor een persoonlijke prestatie of om gewoon fit te blijven.

Loopgroep Oudewater staat voor:

  • Hardlopen in de buitenlucht
  • Drie trainingen per week, het hele jaar door
  • Techniektrainingen waardoor de kans op blessures kleiner wordt
  • Gediplomeerden en gecertificeerde trainers
  • Afwisselende trainingslocaties, op de baan, de weg en op locatie

Interesse?

Meld u aan!

> AANMELDEN

Algemene informatie

Samen met andere lopers trainen we op onze atletiekbaan. De warming-up en cooling-down zijn een vast onderdeel van elke training. Gediplomeerde trainers bieden gevarieerde trainingen aan. Denk aan interval, cross en duurlooptrainingen. Natuurlijk loopt niet iedereen in hetzelfde tempo maar er is altijd wel een maatje met hetzelfde tempo. Als je vragen hebt, looptips of een schema wil, dan kun je daarvoor bij elke trainer terecht.

Woordje van de trainer

Sinds jaar en dag ben ik gepassioneerd voor sport. Eerst als actief selectievoetballer en sinds 2003 als hardloper. Loopgroep Oudewater heeft me veel gebracht in mijn hardloop prestaties maar is ook een gezellige vriendenclub.

In 2004 heb ik de opleiding Assistent-trainer Loopgroepen gevolgd bij de Atletiek Unie en in 2008 heb ik mijn trainerslicentie Niveau 3 gehaald.

In 2009 ben ik actief begonnen als trainer bij de Loopgroep Oudewater. Ik heb het trainers-stokje van Marijke Kegge overgenomen en 10 jaar lang de trainingen verzorgt op de maandag of donderdagavond. Begin 2019 heb ik het trainerschap in geruild voor het coördinatorschap. Samen met mijn collega trainers wil ik helpen jullie grenzen te verleggen en jullie te begeleiden naar betere prestaties. Maar bovenal hoop ik met jullie samen in een gezellige loopclub fit te blijven.

Wim de Groot
Trainerscoördinator Hardlopen
Aanmeld formulier downloaden

Trainingsdagen en Tijden

Maandagavond 20.00 – 21.15 uur
Donderdagavond 20.00 – 21.15 uur
Zaterdagochtend 10.00 – 11.15 uur

Enthousiast geworden?
Je bent van harte welkom bij Loopgroep Oudewater